tirsdag den 12. marts 2013

"Grænseløs" udkom i 2014 i bogform på Det Poetiske Bureaus Forlag. Bind 1  omfatter 1.-3. del (1960-62), Bind 2 (1962-65) omfatter 4.-6. del, Bind 3 (1966-67) omfatter 7.-8. del og Bind 4 (1967-69) 9-10. del.
Grænseløs 1-4 koster 200 kr. per bind og 800 kr. for hele serien. Hertil kommer 49 kr. for fragt. Ved køb af hele serien betales også kun 49 kr for fragt - en besparelse på 147 kr. i forhold til indkøb af bøgerne enkeltvis.

Bøgerne kan købes her og betales med Dankort:

http://detpoetiskebureau.dk/produkt/graenselos-1/


http://detpoetiskebureau.dk/produkt/arne-herlov-petersen-graenselos-bind-2/

http://detpoetiskebureau.dk/produkt/herlov-petersen-graenselos-iii


http://detpoetiskebureau.dk/produkt/herlov-petersen-graenselos-iv/


Hele serien:

http://detpoetiskebureau.dk/produkt/herlov-petersen-graenselos-1-4/




En e-bog på mere end 120 sider med læseprøver af Grænseløs kan downloades gratis herfra:

http://www.saxo.com/dk/graenseloes-laeseproever_epub_9788740467451

eller læses her:

http://www.scribd.com/doc/231686524/Gr%C3%A6nsel%C3%B8s-L%C3%A6sepr%C3%B8ver





An excerpt from the book "No Limits" (Grænseløs) has been published as a free e-book:

http://www.saxo.com/dk/betty_epub_9788740460216


and can also be read here:

http://www.scribd.com/doc/231389237/Betty


"Romanværket er baseret på personlige dagbøger, og resultatet er blevet et hudløst selvportræt af en søgende ung mand, som går ind i den nye tid med lysten til at »ville prøve alt og rejse overalt på jorden«…
Han er kvik og belæst og drømmer også om at blive forfatter, men mest brændende ønsker han at blive elsket af den eneste ene. Dette værk om ungdom, politik og litteratur er i lige så høj grad en historie om at lede efter kærligheden, som det er et billede af de tressere, der vendte op og ned på så meget..
Med pigerne er det meget sværere. Det kræver uendelig mange kejtede forsøg, før han efterhånden får succes.. Men tiden er med ham, og det bliver til masser af skønne samlejer, også med drømmepigen Tulte, som dog ikke vil være kæreste, og beskrivelserne af ung og legende sex hører til de bedste i værket.. Med 'Grænseløs' er kussen og alt det, man kan bruge den til, udforsket og beskrevet så sanseligt som vel aldrig før i dansk litteratur...
Ideologisk fremstår Herløv Petersen i 'Grænseløs' som et barn af sin tid. Han er stærkt venstreorienteret ligesom alle andre i datidens kulturproducerende verden.. 'Grænseløs' er langt ude i femilie med erindringsprosaen i Henry Millers kunstnerromaner. Og ambitionen er som nævnt meget lig Karl Ove Knausgårds. Herløv Petersens prosa flyder let, og Facebook-alderens unge ville have godt af at læse om dengang, mail hed 'breve' og var noget, man puttede i postkassen, og man bare kunne købe en bus og køre den til Bagdad. Eller kunne finde på at knuse muskatnød, fordi det måske kunne ryges. Og i det hele taget så sig selv som udforsker af helt nye måder at leve på.
Arne Herløv Petersen kan skrive fortiden frem, så man næsten kan smage på den.."

Jes Stein Pedersen (Politiken)

"En gave, der muliggør en læseoplevelse af de store. Rigtig store...

De fire bind giver et underholdende, personligt og kulturpolitisk billede af en spændende opbrudstid. Den er oplevet, registreret og beskrevet i et vidunderligt sprog af én, der turde smage på de muligheder, det gav. Med og uden roser med torne."

Bjarne Nielsen (Arbejderen) 

Læs hele anmeldelsen her:

http://www.arbejderen.dk/kultur/ung-mand-i-en-opbrudstid


"Det er (blandt andet) fortælleteknikken med to bevidsthedspositioner, der giver Arne Herløv Petersens erindringsværk en lethed og humoristisk distance. Det sidste ikke mindst til den unge Herløv Petersens selvforståelse, ungdommelige drømme og ambitioner. Resultatet er en læseværdig og flydende fortalt bog, der er renset for selvbiografiers ellers typiske selvretfærdige efterrationaliseringer og forudsigelighed.
Herløv Petersen benytter sig også af en litterær fortællestil, der minder om den, han benytter også i sine skønlitterære romaner, nemlig realistisk registrerende situationsbeskrivelser i næsten anekdotisk form.
Resultatet er et meget letlæst, sjovt og meget underholdende erindringsværk"

Ole Wugge Christiansen (Modkraft)



Han skriver bedre end Knausgård… . Når man (jeg)… hellere læser AHPs erindringer end Karl Ove Knausgaards, er det fordi så meget fra 60-erne er genkendeligt, og så skriver han altså virkelig godt…. Og så er der nogle sider (p. 417 - 420), som er en fremragende hyldest til køn og seksualitet - bogens bedste afsnit.  

Aksel Madum på Bogsiden

Lektørudtalelse

AHP er uhyre belæst og særdeles godt begavet, og hans pen løber let og kan ramme mange morsomme episoder fuldstændig rent. Det er spændende at følge hans liv og de fine tidsbilleder..
Det ligger lige for at sammenligne med Karl Ove Knausgårds Min kamp, der med Hans Hauges udtryk kan kaldes "fiktionsfri fiktion"
Samlet konklusion
Meget velskrevet "erindringsroman", hvor Arne Herløv Petersen fortæller om sit barndoms- og ungdomsliv

Lektør: Poul Flou Pedersen

"Der er meget interessant stof at hente i den, ikke mindst for en gammel amerikafarer som mig, og jeg synes, at atmosfæren i Danmark, også i de tidlige tressere, er fint fanget."



Klaus Rifbjerg om første bind af "Grænseløs" 

"Tak for den dybe humor, for smerten og for den virtuose grænseløshusken. Jeg tror at det med at mønten ikke passer i mønttælleren er rigtigt. Men for mig er din mønt af et ædelt metal".

Peter Høeg


Berlingske Tidende, Jyllands-Posten og Information har ikke ønsket at anmelde bogen.



"Grænseløs" er udkommet i ti bind som e-bøger på Saxo Publish.


http://www.saxo.com/dk/graenseloes-1-anden-g_epub_9788771438413

http://www.saxo.com/dk/graenseloes-2-riverside_epub_9788771432633

http://www.saxo.com/dk/graenseloes-3-tredje-g_epub_9788771439885 

http://www.saxo.com/dk/graenseloes-4-uni_epub_9788771439083

http://www.saxo.com/dk/graenseloes-5-greyhound_epub_9788771436273 

http://www.saxo.com/dk/graenseloes-6-aktuelt_epub_9788771439120

http://www.saxo.com/dk/graenseloes-7-dania_epub_9788771439243 

http://www.saxo.com/dk/graenseloes-8-la-gaude_epub_9788771437737  

http://www.saxo.com/dk/graenseloes-9-rejsen_epub_9788771438062   

http://www.saxo.com/dk/graenseloes-10-jaegergade_epub_9788771431629


"En gudsbenådet forfatter… Manden kan skrive sylespidst; ja sine steder helt Scherfigsk samfundsrevsende… Han begynder med et fint tidsbillede af livet i den københavnske forstad Husum. Han lever i et univers med rækkehuse, Ota Solgryn, Jolly colaer, brillantine, isbarer, Tommy Steele, jazz, islændersweatre, nylonkjoler, pansrede brystholdere, H.C. Branner, Marx og Camus. … Han kan virkelig noget med sproget …Mange af Herløvs teenagerdigte er trykt i biografien – og de viser en stor lyriker in spe… Som sådan er skildringerne et fint antropologisk indblik i en generation af begavede… unge… der føler sig parate og egnede til at erobre verden…. Som 18-årig kommer han på high school i Millwaukee i USA…. Herløv giver… et godt tidsbillede af Kennedy-årene, borgerrettighedsbevægelsen, racismen og antikommunismen…Det er en mere moden og selvsikker dreng, der vender hjem og begynder i 3. g. Han debuterer med egen digtsamling på Borgen…Som læser bliver man ikke ladt i tvivl om, at den unge fyr står foran en stor kunstnerisk opstigning."
Jesper Vind (Weekendavisen) om Grænseløs 1-3

"***** - Vi får i romanen indsigt i Arne Herløvs møde  og samarbejde med samtidens danske forfattere og skribenter fra det kulturradikale og venstreorienterede miljø, som har øvet stor indflydelse på udviklingen i Danmark... Arne Herløv Petersen er en modig, praktisk, aktiv og meget engageret venstreorienteret personlighed, som skriver både følsomt og med stor indsigt. De skønlitterære erindringer giver et nuanceret og autentisk billede af en forfatter med et varmt samfundsengament, og et menneske, som deler sin kærlighed mellem kvinder, litteratur og samfundsproblemer... Han formår at skrive sine erindringer, så de er alment vedkommende og en flot historisk dokumentation i skønlitterære klæder."
Klaus Haase (Arbejderen) om Grænseløs 1-6 

Læs hele anmeldelsen her:
http://arbejderen.dk/anmeldelse/r%C3%B8de-erindringer-fra-opbruddets-tid
 

Der er noget mærkeligt dobbelt ved at skrive en erindringsroman som "Grænseløs". På den ene side er det jo en roman. Man bruger fiktionens form, man skriver en historie - og det er vigtigere, at den fungerer som roman, end at den i alle detaljer er korrekt. Men på den anden side er det også erindringer, og derfor er de personer, der optræder i bogen, i en eller anden udstrækning virkelige personer. Det forhindrede mig længe i at skrive bogen, fordi jeg ikke vidste, om jeg kunne tillade mig at gå så tæt på, men til sidst sendte jeg simpelthen de relevante dele af bogen til dem, jeg skrev om. De sagde så, hvad de syntes. 
Det var i mange tilfælde ganske lange og detaljerede svar, jeg fik. Disse svar betragter jeg som fortrolige. Men jeg tror godt, jeg kan tillade mig at citere dem ganske kort. 
For det er jo noget ret specielt, at romanens personer taler med. Det giver en vis Pirandello-fornemmelse. 
Så hvis der er nogle, der har læst bogen, vil de måske synes, det kan være interessant at høre, hvordan de involverede selv så på det, der stod om dem:

Jeg tror, at du har uret med hensyn til min båndoptager: Jeg havde en stor grøn B&O optager, som jeg tror både var til veksel- og jævnstrøm, og at det var den jeg havde med til fest.
Leif

Det er en meget bevægende og oprigtig beskrivelse af vores ungdom .... og ... for mig..... bevægende at læse om din oplevelse af det, der var mig... dengang. Det var en meget smertefuld tid.
Trixie

Det er en periode, som står ret sløret for mig, og nu kom den pludselig frem med en detaljerigdom, der er helt overvældende, og selvfølgelig også med et portræt af mig!.. Når jeg tænker tilbage, står det for mig som en meget uharmonisk, kompliceret tid. Der er mange fordele ved at blive ældre!
Birgitte

Det var rigtig sjovt at læse. Den tid der blev så levende igen… Gad vidst om vores forhold havde udviklet sig anderledes, hvis jeg havde vidst dengang, hvor uerfaren du i virkeligheden var?
Lea

Alt i alt er det jo beskrevet som det foregik tilsat dine følelser og tanker, så no objections... Alt er helt korrekt kronologisk og med de pågældende personer.
Tove

Netop du kom fra et hjem, hvor der var en intakt far og mor, der holdt af hinanden, ikke blev skilt, og havde fået et hjem stablet på benene, der fungerede for jer børn … En unik følsom bevaret værdi havde du med dig derfra. For os andre var den forlængst knust… Det var jo fordi du blev forelsket i mig dengang, at jeg ikke kunne besvare de følelser… Det var netop kun de drenge, jeg bare kunne lege godt med, jeg kunne opretholde venskab til. Fordi de ikke engagerede sig totalt. Men det ville du - så det blokerede mig…
Jeg har nu læst anmeldelserne.
De er glade for dig og hvad du sætter igang af ihukommelser.
Det er fint, at der er nogle, der får sat (deres) virkelighed på den tid.
Det giver genklang hos dem, der var i mere eller mindre samme flok…
Jeg har ikke haft en eneste ubehagelighed over dine Tultebeskrivelser.
Tulte

I Guder hvor var vi tåbelige - men du har da beskrevet mig meget sødt. 
Anja